Erfaren grävare till Kaliber

Ola Sandstig blir ny reporter på Kaliber i P1, Sveriges Radio. Ola har lång och gedigen erfarenhet som grävande journalist och börjar på Kaliber i februari 2022. 

Ola Sandstig är en erfaren grävare som gjort flera uppmärksammade granskningar under de senaste åren, bland annat om de apatiska flyktingbarnen, i både magasinet Filter och som bok. Granskningen vann en Guldspade 2020. Juryns motivering löd: ”För att med en synnerligen modig och oväntad granskning lyckats sticka hål på den rådande tystnadskulturen kring de apatiska flyktingbarnen.” Han har också för P4 Väst och Kaliber granskat frivilligorganisationer, som Nattvandrarna och vart människors skänkta pengar har tagit vägen.  

– Det var på Kaliber jag gjorde mina första grävjobb så det känns lite som att komma tillbaka till grävrötterna. Kommer bli fantastiskt roligt att återigen sätta tänderna i det längre radioformatet och dessutom en utmaning, säger Ola Sandstig.

Genom åren har Ola Sandstig jobbat som frilans med granskningar för både tidningar, Sveriges Radio och Sveriges Television, bland annat på Uppdrag granskning och just Kaliber. Nu blir han en av de fasta reportrarna i Kalibers grävredaktion.

– Ola är en dokumenterat duktig och noggrann grävande reporter som inte väjer för svåra och komplicerade ämnen och granskningar. Vi är mycket nöjda med att Ola nu blir en del av Kaliber, säger Annika H Eriksson, producent och redaktör på Kaliber.

Ola Sandstig börjar på Kaliber 1 februari 2022.

Foto: Ola Sandstig (Foto: Privat)

För ytterligare information: Annika H Eriksson, redaktör, producent och programledare Kaliber, telefon: 031 83 75 30 eller e-post: annika.h.eriksson@sr.se