LIVRÄDDNING PÅGÅR

Explosion i centrala Göteborg – fyra allvarligt skadade

1:47 min
  • I centrala Göteborg inträffade en explosion strax före fem i morse i en fastighet vid Övre Husargatan.
  • Polis och räddningstjänst är på plats. Polisen har inlett en så kallad särskild händelse med anledning av explosionen. 
  • Cirka 25 personer har förts till sjukhus och fyra av dem ska vara allvarligt skadade enligt Sahlgrenska sjukhuset.

Explosionen som inträffade vid femtiden på tisdagen orsakade en brand. Tre trapphus är rökfyllda, liksom garaget och lägenheter. Det är fortfarande oklart vad som hänt, men de tre trapphusen har evakuerats. Enligt räddningstjänsten handlar det om ett hundratal personer.

Än så länge är branden inte under kontroll, och enligt Räddningstjänsten finns det uppgifter om att personer ska ha hoppat och firat ner sig från fönster för att komma undan branden.

P4 Göteborgs reporter Fredrik Stenberg som är på platsen berättar att hela gatan är fylld med ambulanser och räddningspersonal. Räddningstjänsten säger att personal från sju olika stationer är på plats, och vad halv nio-tiden sak 22 enheter vara där. Just nu filmar man med drönare över platsen för att få en bättre överblick över branden som fortfarande pågår.

Kristoffer bor i ett av trapphusen. "Man hörde bara att folk skrek. Så tittade vi ut i trappuppgången och då vällde det in rök i lägenheten, så då kände vi att vi måste ut härifrån."

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, och säger att det kan handla om att något placerats på platsen som sen exploderat. Men man säger också att det inte i nuläget är klarlagt vad som orsakat explosionen, eller exakt var den varit. En brandman ska dessutom ha skadats vid insatsen. Enligt Räddningstjänsten så finns det inte en gasledning i huset.