FACIT: Hitta 10 bakverk1. Napoleonbakelse 
Vi hör låten ”Waterloo” med ABBA. Låten går i kärlekens tecken och jämförelser görs med slaget vid Waterloo 1815. Sångens jag-person får ge sig för en romans, vilket jämförs med hur Napoleon Bonaparte fick ge sig vid Waterloo.

2. Schackrutor
Siffrorna och numren vi hör är schackpjäsers förflyttningar.  Ljudet kommer från Sveriges Schackförbund och en av Sveriges bästa schackspelare Nils Grandelius som analyserar från Kandidatturneringen i schack 2020.

3. Rulltårta
Vi hör Rolling Stones med låten “Like a Rolling Stone” och får order rulla. Sedan hör vi låten ”Cake by the Ocean” med DNCE och får ordet tårta.

4. Spettekaka
Vi hör ljud från ”Hela Sverige Bakar” från 2012 och Tilde de Paula pratar om den skånska specialiteten spettekaka som kanske är mer känd sitt utseende än sin smak, något även bagaren håller med om i klippet.

5. Finska pinnar
Vi hör Edward Bloms låt från meldodifestivalen 2018 ”Livet på en pinne” samt en kvinna som säger  pinne (tikku) på finska.

6. Pepparkaka
Det är vår allas Pippi Långstrump som i avsnittet ”Pippis Jul” sitter på golvet och bakar pepparkakor.

7. Wienerbröd
Vi hör ljudet från en klassisk Wienervals, mer specifikt kommer ljudet från ett wienervalsnummer i ”Tillsammans För Världens Barn” i SVT den 15 oktober 2010.

8. Bondkakor
Ljudet vi hör är Bonde söker frus soundtrack och rösterna är från programmet 2019

9. Vaniljhjärta
Vi hör Vanilla Ice med  låten ”Ice Ice baby” och sedan hör vi Janis Joplin i låten ”Piece of my Heart”.

10. Donuts
Vi hör The Police och låten Roxanne. Polisens favoritbakelse sägs ju vara Donuts, i alla fall i filmens värld.