P4 Nästa

Finalist 1: Anton Kyldahl – Tiotusen grader

3:42 min

Anton Kyldahl är en ung kille på 21 år som är född och uppvuxen på Bohus-Björkö, en ö i göteborgs skärgård. Med havet som inspiration och de fina solnedgångarna som livet på en ö erbjuder, fann Anton tidigt en passion för att uttrycka sin kreativitet genom musiken.

Redan som 14-åring var Anton med och tävlade i lilla melodifestivalen tillsammans med sitt dåvarande pojkband "Skyscraper".

På senare år så har Anton tillsammans med sin vän Isac Halldin format ett melankoliskt sound med fokus på känslor och berättelser. Isac som har en bakgrund som producent och låtskrivare till bland andra Victor Leksell, var ett perfekt komplement för Anton och hans kreativitet. 

Rösta på Anton Kyldahl – Tiotusen grader: Skicka texten p4gbg [mellanslag] låt1 till 72250. (1kr/röst + eventuell trafikavgift)

Låten handlar om stadiet i ett förhållande där mycket fortfarande är mycket oklart. När man inte vet riktigt hur motparten känner. Finns det en kärlek mellan dem? Låten beskriver en vilsen pojke som reflekterar över tiden han haft tillsammans sin partner och man får ta del av hur han faktiskt känner kring situationen.