Flera skjutningar i Kalmar den senaste tiden

2:26 min

En man sköts ihjäl i Kalmar igår söndag. Det är den femte skjutningen på mindre än en månad, i Kalmar kommun. Det är ovanligt där.

Mannen som sköts ihjäl igår var i 25-årsåldern. Han sköts i området Ängö. Där bor Erika, som tycker att det är oroväckande. Det säger hon till P4 Kalmar.

– Det är ju lite oroväckande. För Ängö är ju normalt sett en väldigt lugn plats. Det är ju inte det man tror ska hända här, säger Erika.

Kalmar är en stad i Småland. Det bor drygt 41 000 personer i staden, och drygt 71 000 i hela kommunen. Det har varit flera skjutningar i Kalmar på kort tid, och det är ovanligt där. På mindre än en månad har det varit fem skjutningar. Två personer har dött. En man sköts till döds den 11 februari. Och en man sköts alltså ihjäl igår söndag.

Polisen misstänker att skjutningarna har att göra med kriminella gäng. De har ännu inte tagit någon person som är misstänkt för någon av skjutningarna. Men de har gripit en person som är misstänkt för att ha förberett ett mord. Polisen undersöker nu om det har någon koppling till skjutningarna.

Johan Persson från Socialdemokraterna är ordförande för Kommunstyrelsen i Kalmar. Han är upprörd och säger att skjutningarna måste sluta. Det säger han till P4 Kalmar.

– Ja, det är ju åt helvete. Därför att det är ett fåtal individer med kriminella kopplingar som håller på och skjuter och sätter skräck i en hel stad. Jag tror jag talar för varenda Kalmarbor när jag säger att det här är... Ja, man man blir irriterad, man blir arg och vill ju naturligtvis att det här måste få ett slut nu, säger Johan Persson.