PRESSMEDDELANDE 2021-12-15

Följ med på ett halsbrytande äventyr i Barnradions nya rollspelspodd

I den nya poddserien ”Finna dolda ting” får Barnradions lyssnare följa med en grupp barn i 10-årsåldern på ett spännande äventyr i fantasivärlden Ashkan. Deltagarna iklär sig rollerna som stolt krigare, smygande jägare och slug magiker och skickas ut på ett uppdrag där de ska bekämpa fiender i allt från slottets undergångar till stadens torg. Så hugg tag i trollstaven och kortsvärdet och följ med in i fantasins värld den 27 december i Barnradion.

Det här rollspelet inkluderar tre hjältar och tre starka viljor i en värld långt, långt bort. Hur det ska gå avgörs lika mycket av deras skicklighet som av tärningens nycker. Det är barnen som bestämmer sina egna karaktärer och vad de ska ta sig till. I Finna dolda ting är det bara fantasin som sätter gränser.

–  Vad passar bättre till jullovet än att spela rollspel tillsammans? Själva spelmomentet adderar en underbar ny dimension till radiodramat – det kan ju verkligen gå precis hur som helst! Podden vänder sig till barn mellan 9-12 år och vi hoppas och tror att lyssnarna ska ha det lika roligt som barnen i spelet, säger Per Palmqvist, exekutiv producent Barnradion.

Barnen som deltar är:
Signe Ringnér, 10 år, från Jonsered – spelar vattenhärskaren Siku
Mira Birgegård, 12 år, från Göteborg –  spelar krigaren Hinda
Jonathan Mohlén, 11 år, från Kungsbacka – spelar den lömske jägaren Dohlaan

Spelledare: Hannes Hedlöf
Producent: Nasim Rahsepar

Finna dolda ting har premiär kl. 05:00, den 27 december. De fyra första avsnitten släpps med en gång, därefter släpps ett avsnitt i veckan.

Pressbild
Illustration: Kai Hänström

För mer information vänligen kontakta:
Ebba Beck-Friis, kommunikationsansvarig Barnradion
ebba.beck-friis@sverigesradio.se
 

Per Palmqvist, exekutiv producent Barnradion
per.palmqvist@sverigesradio.se