Pressmeddelande 2021-08-15

Fredrik Birging och Titti Schultz leder riksfinalen av P4 Nästa

Fredag den 3 september direktsänds riksfinalen av musiktävlingen P4 Nästa i P4 under ledning av Titti Schultz och Fredrik Birging. Riksfinalen sker i Västerås konserthus och på scen kommer de åtta finalisterna att tävla om förstaplatsen i P4 Nästa.

Från och med den 15 augusti kan P4-lyssnarna rösta på de åtta finalister som gått vidare till riksfinalen i Västerås den 3 september. Finalisterna är:

- Irreplaceable – CLARA RUBENSSON, P4 Kalmar

- Vi kommer aldrig bli nå´t stort - LUKAS WÄGBO & ANNA MELANDER, P4 Blekinge

- Feel it - REBECKA ASSIO, P4 Stockholm

- Större än du tror - PHILIP FRITZ & REPUBLIKEN, P4 Göteborg

- And I - BLEND, RUUS, P4 Östergötland

- Funka ändå - CORNELIA ANTONIJEV, P4 Jönköping

- Feels - M.W, P4 Skaraborg

- Dansa - ELIAS O, P4 Uppland

Fredrik Birging
Fredrik Birging är reporter och programledare på P4 Västernorrland. Han arbetade tidigare som programledare inom kommersiell radio som RIX FM, Lugna Favoriter och Star FM. Han har även setts på TV 3 i program som Du är vad du äter samt som nyhetsankare på Aftonbladet TV. Han medverkade också i humorprogrammet Godafton Sverige 2003.

Titti Schultz
Titti Schultz programleder sedan 2017 Sveriges största aktualitetsprogram, P4 Extra. Hon började sin radiokarriär inom närradion, gick sedan vidare till RIX FM som nyhetspresentatör 1994. 1998 började hon som programledare på Rix MorronZoo där hon jobbade fram till 2013. Från 2014 till juli 2016 hördes Titti Schultz i Vakna med NRJ.

Om P4 Nästa
P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. Under våren och sommaren genomför de 25 lokala P4-kanalerna sina lokala finaler av P4 Nästa. I augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen i Västerås konserthus den 3 september. Den låt som vinner P4 Nästa spelas regelbundet under en period i Sveriges största radiokanal, P4.

Mer info om P4 Nästa finns på sverigesradio.se/p4nästa

Kontakt

Maths Broborg
Projektledare P4 Nästa
maths.broborg@sverigesradio.se 
070 624 56 44

Susanna Mörner
Pressansvarig P4 Nästa
susanna.morner@sverigesradio.se 
070-0839737