Gülsen Bergsdal

Trafikreporter och sändningsledare

Placerad i Stockholm och sänder rapporter i alla P4-kanaler från Mälardalen och norrut samt under kvällar och nätter över hela landet.

När jag inte jobbar med radio lyssnar jag mycket på radio och då mest P1. Jag kan inte tänka mig ett liv utan radio vilket förmodligen beror på att jag som barn ofta hörde radion i bakgrunden i köket där pappa satt lätt framåtböjd för att lyssna noggrant på nyheterna. Radiolyssnande var en del av vardagen helt enkelt. När jag blev lite äldre hade jag egna favoritprogram på radio som jag inte ville missa. På nätterna kunde jag också ligga och lyssna på Radio Luxemburg som spelade hitmusik, med radioapparaten tätt tryckt mot örat under täcket för att inte väcka syskonen. När jag kör är bilradion ett måste. Man vill ju inte missa trafikmeddelandena!

Så det är inte så konstigt att jag hamnade på radion som yrkesmänniska, men det är en tillfällighet att det blev trafikredaktionen. Det året jag gick ut journalistprogrammet på JMK i Stockholm behövde Sveriges Radio sommarvikarier till trafikredaktionen. Jag sökte och nu är jag inne på mitt andra decennium här.

På fritiden är det familjeliv som upptar stor del av min tid. På senare år har jag återupptagit skapande med händerna vilket kan resultera i färgglada alster i garn eller tyg.

gulsen.bergsdal@sverigesradio.se
08-784 50 00