Har du ett förslag till en ljuddramaserie?

Presentera ditt förslag/din idé med hjälp av vår pitchmall.

För att vi ska kunna ta ställning till ett förslag behöver vi en programbeskrivning. En programbeskrivning ska vara på max 1-5 sidor och ska innehålla:

Titel:

Vad heter serien?

Format:

Här anger du antal uppskattade avsnitt. Avsnittslängd P1 Drama: 30 minuter. P3 Serie: 30 minuter. Drama för unga: 15 minuter. Julkalendern: c:a 9 minuter. P4 Serie: 6 minuter.

Genre:

Thriller, feelgood, drama, krim, skräck, melodram, sci-fi o.s.v.

Premiss/tema/målgrupp/vision/bakgrund:

I serier handlar allt om en tydlig början och därför är seriens premiss viktig. Premissen är själva anledningen till varför vi berättar serien. Den beskriver varför serien börjar just här och nu och vem den handlar om. Premissen ska också beskriva vad som är unikt (eller nyskapande) med serien.

Vad handlar serien i grunden om? Varför just detta tema, ämne? Vem riktar sig serien till och varför tror du att målgruppen kommer uppskatta serien? Varför lämpar sig din idé som just radiodrama? Fördjupa gärna vad som är unikt och nyskapande med serien.

Karaktärer:

Beskriv kortfattat seriens huvudkaraktärer.

Arena:

Beskriv seriens huvudsakliga plats eller platser, där dramat utspelar sig. En tydligt definierad arena är speciellt viktig i långserier.

Ljudlandskap:

Beskriv seriens berättarperspektiv och ljudmiljöer.

Referenser:

Referera gärna till andra radiodramaserier, tv-serier, filmer, serier, musik, ljud och bilder som kan beskriva stil, sound och stämning.

Upphovsperson:

Beskriv kortfattat vem du/ni är och vad ni har gjort tidigare. Glöm inte att lämna alla relevanta kontaktuppgifter.

Skicka din programbeskrivning, med titeln i rubrikfältet, till: drama@sverigesradio.se

Vad händer med ditt förslag?

Alla förslag som kommer in läses av Sveriges Radio Drama. Vi får in många förslag och har dessvärre ingen möjlighet att lämna feedback på nej-tackade förslag. Allt material hanteras strikt konfidentiellt.

Drama för unga

Om du är manusförfattare och har idéer kring dramaserier för barn- och ungdom hör av dig till frida.derwinger@sr.se, konstnärlig ledare för Drama för unga.

För obeställt material ansvaras ej.