Hela Sverige har bidragit - 54 517 949 kr till Musikhjälpen

Efter 144 timmar släpptes Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson ut ur Musikhjälpen-buren – efter en vecka där de tillsammans med publiken bland annat lärt sig mer om årets tema och fått uppleva en mängd magiska livespelningar med Sveriges främsta artister. Kärlekens torg i Göteborg har bubblat av aktiviteter och över hela landet har människor engagerat sig på olika sätt: önskat låtar, deltagit i tävlingar, budat på auktioner, bidragit till insamlingsbössor och startat egna insamlingar.

– Musikhjälpen-publiken har återigen visat att vi kan skapa något stort tillsammans när alla bidrar med det man kan. Vi har sett människor engagera sig från norr till söder, genom allt från löpning i lussebulledräkt till husdjursbössor och låtönskningar. Värmen och engagemanget som vi känt den här veckan kan vi leva på länge – och det bästa är att det gör skillnad för barn på flykt från krig, säger Simon Rosenqvist, projektledare Sveriges Radio.

– Göteborgarna har med sin värme och kärlek tinat upp en vädermässigt kylslagen vecka och Kungstorget har kanske för alltid blivit Kärlekens torg. Engagemanget och den härliga stämningen vi mötts av i stan under veckan har gett ringar på vattnet ut i landet och bidragit till detta fantastiska år för Musikhjälpen, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare SVT.

Radiohjälpen kommer nu säkerställa att de insamlade pengarna* fördelas dit där de behövs som mest.

– Ett stort tack till alla som bidragit! Radiohjälpens arbete med att bedöma alla ansökande projektkoncept har redan börjat. Mycket viktigt kommer att stödjas med Musikhjälpens insamling, och bidra till en tryggare barndom på flykt, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen.

Publikens engagemang 
Totalt har Musikhjälpen räknat till 849 928 engagemang från privatpersoner, organisationer och företag. Många kända personer och artister har bidragit. Tävlingen ”Häng med Hooja på deras konsert på Gröna Lund” gav 340 728 kr och ”Leif och Billys purfärska räv” 589 222 kr.