Henrikssons EM-listor: De får ett internationellt genombrott

2:12 min
  • Ferran Torres
    En ytter som med sin snabbhet och teknik gjort succé hittills i landslaget. Sex mål på elva matcher. Han har ännu inte riktigt etablerat sig i klubblaget Manchester City, men det här tror jag kan bli ett tillfälle där han presenterar sig för hela fotbollsvärlden.
  • Zeki Celik
    Det här är just nu inget stort namn i fotbollseuropa, men jag tror att Turkiets högerback är en sådan spelare som kan vara på allas läppar efter mästerskapet. Han kommer från en oerhört framgångsrik säsong med klubblaget Lille, där han vann den franska ligan. Och i det turkiska landslaget har han varit en av de främsta spelarna det senaste året.
  • Alexander Isak
    Han kommer för första gången i sin karriär från en säsong där han kontinuerligt spelat och gjort väldigt mycket i mål i en av Europas bästa ligor. Han har lyst av självförtroende, som han sedan tagit med sig till landslaget. Ett landslag som alltmer bygger anfallsspelet på Isaks kvaliteter. Om Isak gör mål redan i premiären mot Spanien kan det verkligen lossna för honom under hela turneringen.