Fotboll

Henrikssons EM-listor: Flopplagen

2:10 min
  • Ukraina
    Det är bästa exemplet på ett landslag som såg väldigt bra ut i kvalet 2019 men inte alls imponerat under de efterföljande åren. Ukrainarna vill gärna, under förbundskapten Andrij Sjevtjenkos ledning, spela en kreativ fotboll som bygger på ytterspelarna där det finns skadebekymmer. Jag tror att det här laget kan gå på minor även i den väldigt svaga grupp C. 
  • Spanien
    Jag är långt ifrån övertygad om att Spanien får till det i EM. Visserligen har spanjorerna en väldigt bra trupp där bredden imponerar men det finns däremot ingen riktigt identifiera startelva. Jag tror att Sverige har en gyllene möjlighet att skaka Luis Enriques manskap redan i premiärmatchen och att det sedan kan bli ett fortsatt motigt mästerskap för Spanien.
  • England
    Jag tror att engelsmännen kommer att se mycket bra ut i gruppspelet tack vare de offensiva stjärnorna. Jag blir inte alls överraskad om de imponerar och vinner sin grupp. Men då ställs England – i åttondelsfinalen – mot det lag som blir trea i grupp F där Frankrike, Tyskland och Portugal finns. Det vore väldigt typiskt engelskt att i så fall åka ut mot något av de lagen.