Hov1 och Nea uppträder på P3 Guld 2021

Omåttligt populära Hov1 och nya stjärnskottet Nea är klara för årets P3 Guld. Artisterna är de första live-akterna som avslöjas inför galan den 20 mars.

Hov1 som tog hem flest priser på P3 Guld både 2018 och 2019 ställer sig nu för första gången på galans scen. Popartisten Nea har utöver liveframträdandet chansen att vinna P3 Guld i kategorin Framtidens artist.

Om mindre än två veckor är det dags för P3 Guld-galan att hylla det svenska musikåret 2020. Under en kväll fylld med spektakulära artistuppträdanden och nervpirrande prisutdelningar i åtta kategorier riktas strålkastarljuset mot svensk musiks nutid och framtid.

Idag presenterar P3 de första live-akterna Hov1 och Nea.

Hov1 bestående av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och producenten Axel Liljefors Jansson slog igenom stort 2017 med debutalbumet Hov1. Både debutalbumet och efterföljande album Gudarna på Västerbron och Vindar på Mars fick topplaceringar på albumlistan. Hov1 har vunnit fem utmärkelser på P3 Guld-galan, sju Rockbjörnar, streamats över 500 miljoner gånger samt haft flera singelettor på Spotify. I början av 2020 släppte Hov1 mixtapet Montague och under våren 2021 släpptes singeln Barn av vår tid samt en tillhörande video som är gruppens första musikvideo någonsin. Under 2021 väntas dessutom två nya album. I år är Hov1 nominerade till P3 Guld-priset Årets grupp och ställer sig för första gången någonsin på galans scen.

– Vi i Hov1 har en särskild relation till P3 Guld så det känns extra kul att få uppträda på galan i år, säger Hov1.

Artisten och låtskrivaren Nea, eller Linnea Södahl som hon egentligen heter, har under kort tid blivit en av Sveriges hetaste musikexporter. Debutsingeln Some Day från 2019 har toppat flertalet stora musiklistor i Europa och spelats flitigt på både svensk och internationell radio. Under 2020 har P3-lyssnarna hört singlarna Dedicated och Drunk Enough To som spelats i kanalen. I juli 2020 utsågs hon till Framtidens artist av P3 och nominerades i motsvarande kategori av bland annat NRJ Music Awards i Frankrike och Los40 Awards i Spanien. Utöver sin egen artistkarriär har Nea skrivit låtar till artisterna Zara Larsson, Sabina Ddumba, Alma, Tinie Tempa, Maggie Lindemann och Tove Styrke.

– Jag har följt P3 Guld-galan sen jag var liten så att både vara nominerad och spela live i år känns sjukt faktiskt. Galet nervöst och galet pepp, säger Nea.

Vilka som är nominerade i priskategorierna och övrig info finns att läsa på hemsidan sverigesradio.se/p3guld och på instagramkontot p3sverigesradio. Vilka andra artister som uppträder på galan offentliggörs under kommande dagar.
 
Sveriges största musikgala sänds i P3, SVT2, SVT Play och Sveriges Radio Play från Elite Hotel Marina Tower i Stockholm den 20 mars med start klockan 21.00. Programledare är Oscar Zia och Emma Molin.