I Stockholm kan man höra operamusik på bussen

1:22 min

En buss där man kan lyssna på opera kör runt i Stockholm. Det är buss 4 som kör genom staden. Bussen är gratis för alla.

Stockholms stad vill välkomna stockholmarna tillbaka till kulturen efter en lång tid av restriktioner. Det säger Jonas Naddebo till P4 Stockholm. Han är politiker för Centerpartiet som jobbar med kultur och stadsmiljö i Stockholms stad.

- Vi vill välkomna stockholmarna tillbaka till kulturen", säger Jonas Naddebo.

Operabussen började köra den här veckan. Det är buss 4 som kör mellan Radiohuset och Gullmarsplan i Stockholm. En DJ mixar operamusik på bussen. Resan är gratis, så ingen behöver betala biljett.

Det är första gången som Stockholm har en operabuss. Men det är inte nytt i Sverige. Andra städer, som Eskilstuna, har också haft operabussar som kör runt i stan. Bussen kommer att köra varje dag till den 17 oktober. Men det blir mer kultur på stan efter det, säger kommunpolitikern Jonas Naddebo.

Det är operaplattformen Sad Girls som har Operabussen. Det är en del av Stockholms stads satsning ”Välkommen tillbaka till kulturen”. Operabussen går mellan kl 17 och kl 20 alla dagar förutom fredag och lördag.

lattsvenska@sverigesradio.se