P4-toppen

Ingela och Micke

4:10 min

Ingela och Micke utmanar på P4-toppen.

Den här veckan är det två utmanare på P4-toppen. Först ut är det äkta paret Ingela Danielsson och Micke Jönsson från Undersåker. Som duo kallar de sig för Ingela & Micke, och utmanar gör de med låten ”Get Where You Wanna Go”.

Micke Jönsson har vi sett och hört i många olika band genom åren; The Humbuggers, Revolver, Mercenary Mustangs och Enzendoh för att nämna några. P4-toppen är han dessutom välbekant på, t.ex. 2014 blev det maxiamla 10 veckor på listan med låten ”Blue Road” från soloskivan ”The Matter With Me”. Ingela Danielsson är en rutinerad körsångerska som för närvarande sjunger i Undersåkerskören.

Ingela och Micke har alltid ”suttit hemma vid köksbordet och klinkat” och har nu också börjat släppa musik tillsammans som duo. Deras musik som de beskriver som americana/poprock innehåller ofta viss melankoli, och ett sökande efter harmoni, hopp och ljus. De inspireras och lyssnar gärna på ”sad songs” av artister som Emmylou Harris, Neil Young och Gretchen Peters.

Deras debutsingel som duo, ”Get Where You Wanna Go”, är det som utmanar på P4-toppen. Den släpptes 21 februari i år, men skrevs av Micke redan för flera år sedan under en tuff period i livet. Förra året upptäcktes låten så på nytt, i och med att Ingela tyckte att texten satte ord på hennes känslor där och då. Låten handlar om att ”försöka undvika att känna press över att prestera och att inte oroa sig för sånt man inte kan påverka. Att vara nöjd med den man är och göra så gott man kan. Stanna upp, ta ett steg i taget, reflektera och finna sin egen väg”

Att vi nu kan lyssna på ”Get Where You Wanna Go” är delvis ett resultat av att både Ingela och Micke fyllde jämnt i höstas, och gav sig själva en studioinspelning, hos Johan Arveli, i present. Även en andra låt spelades in och kommer släppas framöver.

Ingela Danielsson – Sång

Micke Jönsson – Bas, sång

Lars Åstrand – Fiol, bakgrundssång

Mikael Håkansson – Trummor

Johan Arveli – Gitarrer samt inspelning, mix och produktion

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du