JUL

Ingen julklapp från tre av åtta kommuner – här är hela listan

1:51 min
  • En månad kvar till jul och nu kommer också beskeden om det blir någon julgåva till kommunmedarbetare.

  • Tre kommuner i länet väljer att inte ge någon julgåva i år, det är Berg, Ragunda och Härjedalens kommun.

  • Däremot har till exemepel den politiska ledningen i Strömsunds kommun valt att uppmuntra sina medarbetare med en gåva: "", Anneli Svensson, kommunchef i Strömsund.

HELA LISTAN:

Bergs kommun: Det blir ingen julklapp i år. Ifjol fick kommunanställda både påskpresent och julklapp. Men i år har man alltså inte planerat någon gåva till jul. Det berättar komnmunchefen Ralf Westlund för P4 Jämtland.

Härjedalens kommun: Det delas inte ut någon julgåva och det har det inte gjort under de senaste åren.

Ragunda kommun: Har beslutat att inte ge någon julklapp till anställda.

Bräcke kommun: Har berättat att det ska delas ut en julgåva även i år. Kommunchefen Bengt Flykt har lovat att återkomma om vad det är för gåva och vad värdet är.

Krokoms kommun: Det blir en julklapp, förra året var det ett gåvokort på 300 kr som kan lösas in hos lokala företag, I år blir det också ett gåvokort på ungefär samma summa som ifjol.

Strömsund kommun: Det blir ett presentkort på 500 kronor i samarbete med Strömsunds köpmannaförening, precis samma som förra julen.

Åre kommun: Här blir det julklapp i år. Julklappen är ett presentkort på 500 kronor som kan lösas in hos lokala företag i Åre kommun som har valt att ansluta sig till kommunens erbjudande.

Östersunds kommun: Östersunds kommun ger ett presentkort på 500 kronor i en presentkortsapp där man kan handla hos näringsidkarna i kommunen. 7300 anställda kommer att få den här julklappen.