PRESSMEDDELANDE 2021-12-02

Ingen P3 Guld-gala i januari P3

Mot bakgrund av det förändrade coronaläget i samhället har Sveriges Radio beslutat att inte genomföra P3 Guld-galan i Radiohuset i Stockholm i januari.

Från starten av coronapandemin har Sveriges Radio iakttagit stor försiktighet vad gäller vår hantering av corona. Sveriges Radio har tagit alla beslut baserat på att företaget har en speciell och samhällsviktig verksamhet som behöver skyddas. Därför har företaget nyligen förstärkt riktlinjerna vad gäller verksamheten och våra egna lokaler, däribland radiohuset i Stockholm.

Den 22 januari 2022 hade Sveriges Radio planerat att genomföra P3 Guld-galan i Radiohuset i Stockholm. Det förändrade coronaläget i samhället gör att Sveriges Radio bedömer att galan inte går att genomföra på plats på Radiohuset utan att riskera den dagliga verksamheten.

- Det känns väldigt tråkigt att behöva ta det här beslutet, vi ville verkligen fira 20-årsjubileum i januari hemma i vårt eget hus för första gången. Men i nuläget måste vi hantera evenemang och besök, både internt och externt med högsta försiktighet för att säkerställa den dagliga verksamheten inne i Radiohuset, säger Pia Kalischer, ansvarig för Sveriges Radios evenemangsverksamhet.

- Vi kommer nu att försöka planera om P3 Gulds 20-års jubileum till en tidpunkt längre fram. Vi har behövt ställa om evenemang förr och jag är övertygad om att vi kommer att hitta ett sätt att gå vidare. Exakt när och var det blir ber vi att få återkomma med, säger Pia Kalischer

Presskontakt: Claes Bertilson, presschef, 070-327 7807 eller claes.bertilson@sverigesradio.se