Integritetspolicy för Sveriges Radio Play

All personuppgiftsbehandling i Sveriges Radio Play sker inom vår publicistiska verksamhet, vilket innebär att endast vissa bestämmelser i Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller.  
  
Sveriges Radio vill ändå vara transparent gällande den användardata som hanteras och som lyssnaren i vissa fall kan avstå att dela med sig av.

För att erbjuda anpassade rekommendationer och funktioner skickas information om din lyssningshistorik och användning till en personaliseringstjänst. Funktioner för personliga rekommendationer kan stängas av i appens inställningar, då skickas inte heller data om din användning och befintlig information försvinner från tjänsten. 
 
Beroende på din enhets operativsystem behöver tjänsten i vissa fall be om lov för att få tillgång till funktioner, så som lyssning via trådlösa nätverk. Denna tillgång begränsas då för att endast hantera den information som krävs för respektive funktion. 
 
Genom att använda våra tjänster godkänner lyssnaren dessa villkor, som endast kan ändras av Sveriges Radio. I samband med en ändring meddelas detta i respektive distributionsplattform. Fortsatt användning av appen betraktas som ett godkännande av villkoren.  
 
För mer information och frågor om Sveriges Radios behandling av personuppgifter, läs mer här.