Regeringskrisen

Nooshi Dadgostar (V): Vi kommer rösta för att fälla regeringen i morgon

1:59 min
  • Januaripartiernas bud om förhandlingar mellan bostadsmarknadens parter imponerade inte på Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar som kallar det “oseriöst”.
  • Nu håller partiet en presskonferens inför den stundade misstroendeomröstningen mot statsminister Stefan Löfvens regering i morgon måndag.
  • Vänsterpartiet kommer att rösta för att fälla Stefan Löfvens regering, konstaterade Dadgostar.

Vänsterpartiet sa ju tidigare i dag nej till det bud som Januaripartierna la fram tidigare i dag.

Klockan 14 kallade vänsterledaren till ny presskonferens där hon upprepade sina krav när det gäller frågan om fri hyressättning när det gäller nyproduktion.

Vänsterpartiets krav är att parterna på bostadsmarknaden ska träffas och förhandla utan, som hon kallar det hot. Hon hänvisade även till att Hyresgästföreningen har avvisat denna lösning.

Hon riktade även kritik mot Löfven att han inte har förankrat budet som presenterades i dag hos berörda parter. Hon återupprepade Vänsterpartiets krav är att punkt 44 stryks och bjöd samtidigt in Centerpartiets partiledare i samtal om hur fler bostäder ska byggas.

Efter beskeden från januaripartierna i dag kommer Vänsterpartiet i morgon att rösta för att fälla Stefan Löfvens regering, konstaterade Dadgostar.