Regeringskrisen

Stefan Löfven (S) presenterade regeringen

  • I onsdags röstade riksdagen för talman Andreas Norléns förslag att utse Stefan Löfven (S) till statsminister. Regeringsskiftet sker i dag.
  • Klockan 11.00 anmäler statsministern vilka statsråd som ska ingå i regeringen.
  • Följ pressträffen här. 

Klockan elva på fredagen tog statsminister Sterfan Löfven (S) till orda och anmälde statsråden i sin regering:

Statsråd i statsrådsberdningen är Hans Dahlgren(S), statsråd och chef för justitiedepartemenetet är Morgan Johansson (S) och statsråd i justitedepartementet är Mikael Damberg (S).

Statsråd och chef för utrikesdepartementet är Ann Linde, statsråd i utrikesdepartementet är även Anna Hallberg (S) och Per Olsson Fridh (MP).

Statsråd och chef för Försvarsdepartementet är Peter Hultqvist (S) och statsråd för chef för Socialdepartementet är Lena Hallengren (S) och statsråd i socialdepartementet är även Ardalan Shekarabi (S).

Statsråd och chef för Finansdepartementet är Magdalena Andersson (S), statsråd i finansdepartementet är Lena Micko (S) och Åsa Lindhagen (MP).

Statsråd och chef för utbildningsdepartementet är Anna Ekström (S) och statsråd i utbildningsdepartementet är är Matilda Ernkrans (S).

Statsråd, vice statsminister och chef för miljödepartementet är Per Bolund (MP).

Statsråd och chef för näringsdepartementet är Ibrahim Baylan (S), som även tagit över ansvaret för landsbygdsfrågorna efter att tidigare landsbygdsministern, Jennie Nilsson (S), nyligen avgick.

Statsråd och chef för Kulturdepartementet är Amanda Lind (MP).

Statsråd och chef för arbetsmarknadsdepartementet är Eva Nordmark (S) och statsråd i arbetsmarknadsdepartementet är Märta Stenevi (MP).

Statsråd och chef för infrastrukturdepartementet är Tomas Eneroth (S) och statsråd i infrastrukturdepartementet är Anders Ygeman (S).

Det blir den tredje Löfvenregeringen som tillträder. Den första var efter maktskiftet 2014.