Kaliber är P1:s program för undersökande journalistik

Vi avslöjar och granskar samhällsfenomen i tiden, i enskilda reportage eller i en serie program. Som lyssnare får du följa med i arbetets gång, vi är alltid noga med att redovisa våra arbetsmetoder.

Kalibers ambition är att granska effekterna av trender och företeelser i vår vardag. Vi vill ge dig som lyssnare något annat än de enkla förklaringarna och visa att fler än en kan vara ansvariga.

Har du varit med om något som du tycker att vi borde uppmärksamma? Vi på Kaliber vill gärna ha dina tips och idéer och höra om dina erfarenheter.

 

Tipsa Kaliber via Radioleaks

Radioleaks är en krypterad tjänst för dig som vill lämna information till Sveriges Radio. Här kan du läsa mer om hur Radioleaks fungerar. För att lämna information till Kaliber via Radioleaks klicka på "Tipsa säkert: Lämna information". I rullgardinsmenyn väljer du "Kaliber".

Sveriges Radio kommer inte att avslöja identiteten på någon källa som väljer att ge oss information. Men tänk på att inget system är helt säkert, din säkerhet som källa beror i hög grad på hur du själv agerar, på vilket sätt du väljer att lämna informationen.

Hör av dig direkt till Kalibers medarbetare via krypterad e-post

Att skicka krypterad e-post är ett bra sätt att lämna information säkert. Det kan du göra i några enkla steg:

  • Skaffa en anonym e-post adress på nätet
  • Skaffa ett gratis e-postprogram till din dator
  • Installera ett krypteringsprogram och skaffa en så kallad krypteringsnyckel (PGP) till din anonyma e-postadress
  • Klart! Nu kan du skicka krypterad e-post till våra krypteringsadresser (nycklar)

Låter det krångligt? Det är det inte. Gå in och läs mer om vad du behöver installera och hur det funkar på sajten Security In-a-box (engelska).

Våra krypteringsnycklar hittar du här.

Hör av dig!

/Kaliberredaktionen

Sänds Måndag 10.03.
Repris lördag 03.02 & söndag 13:30.