Kanaler och frekvenser

Sveriges Radios kanaler har olika profil och innehåll för att ge olika valmöjligheter. Här finns program för olika intressen och smakriktningar, både bredd och specialisering.

P1 - Kanalen som ger fördjupning

P1 är den talade kanalen och kanalen för kvalificerade nyheter. Och det är definitivt P1 du ska lyssna på om det är vetenskap, dokumentärer, film, konst, teater, litteratur eller livsåskådningsfrågor som intresserar dig.

P2 - Musik och program på andra språk

P2 är den rikstäckande kanalen med ett dubbelt uppdrag: dels att sända musikprogram inom konstmusik, jazz och folkmusik. Dels att sända program på andra språk än svenska.

P3 - Ny musik, live-sänd radio och poddar

P3 är för den som vill lära sig nya saker och förväntar sig att bli underhållen samtidigt. Kanalen har innehåll för den som gillar ny musik, livesänd radio och välgjorda poddar. På P3 hör du också både nya och välkända röster, högaktuellt innehåll, populärkultur, humor och samhällsjournalistik

P4 - 26 lokala kanaler

26 lokala P4-kanaler med nyheter, aktualiteter, sport, kultur, underhållning, service och trafikinformation. Radiosporten bevakar hela landet och sänder i P4.
Musiken är en blandning av ny och äldre populärmusik. I P4 finns ett gemensamt riksutbud med klassiska radiopärlor som Svensktoppen, Ring så spelar vi, Melodikrysset och Karlavagnen.

Ekot

Ekot är Sveriges Radios nyhetsredaktion och ansvarar för den dagliga nyhetsrapporteringen.

P6 89,6

P6 89,6 är kanalen för dig som vill ha nyheter om Sverige på andra språk än svenska. Den sänds lokalt över Stockholm och finns också som strömmande kanal på webben. I kanalen återutsänds även BBC World Service sena kvällar och nätter. Övrig tid kan du höra musik från webbkanalen SR Världen.

Din Gata 100,6

Din Gata 100, 6 har örat mot Malmös gator. Att höra old-school hiphop och soul-klassiker är lika vanligt som att höra urban pop. Din gata lovar att spela det allra senaste och det allra viktigaste. Lokala fm-sändningar i Malmö över tidigare P2-frekvensen 100,6.

P2 Språk & Musik

P2 Språk & Musik som hörs över hela landet utom i Stockholm – med musik och program på andra språk.

Radioapans knattekanal

Radioapans knattekanal spelar barnmusik på webben. Här kan barnen höra sina favoritlåtar och massor av ny musik. Radioapans knattekanal sänder på webben från klockan sex på morgonen till klockan åtta på kvällen. Alla dagar. Hela året. Dansa, studsa och sjung med!

SR Sápmi

Webbkanal som innehåller Sameradions FM-sändningar, samisk musik, samisk ungdomsradio samt sändningar från möten och sportevenemang. SR Sápmi sänder dygnet runt.

Sveriges Radio Finska

Den finskspråkiga kanalen med nyheter, musik, kultur, underhållning och sport på finska och tornedalsfinska 16 timmar dagligen. Hörs i digitalradion (DAB), på webben och även via kabel-tv på ett flertal orter i Sverige.

På Teracoms hemsida finns Sveriges Radios frekvenser.