Översvämningar

Katastrofläge efter översvämningar: Över 100 döda

1:49 min
  • I västra Tyskland fortsätter räddningsarbetet efter översvämningskatastrofen och nära 120 människor har dött.

  • I Ahrweiler har 1 300 människor inte gått att nå när telefonnätet ligger nere och dödssiffran väntas stiga i Tyskland och i andra länder.
  • Nederländerna, Belgien och Luxemburg är också drabbade och människor har uppmanats evakuera sina hus i flera områden.

Bilar har begravts i lermassor som vräkt fram i ett av de drabbade samhällena och nu försöker grävskopor gräva fram dem. Militärfordon hjälper också till, visar bilder från nyhetsbyrån Reuters.

Tusentals räddningsarbetare söker efter överlevande och riskerar själva livet i de hårdast drabbade områdena. Ögonvittnen berättar hur de sett kroppar flytta runt i vattenmassor.

Reuters rapporter om att det sker plundringar när människor lämnat sina hus. Det är svårt med en överblick av katastrofen. Många saknas fortfarande. I Ahrweiler har 1300 människor inte gått att nå. Telefonnätet ligger nere.

Vattenflödena fortsätter att stiga i floderna Rhen och Mosel. Från Belgien kommer också rapporter om döda. Gatorna ser ut som floder där vattnet forsar fram, enligt tv-bilder från drabbade områden.

I storstaden Liège i Belgien har boende uppmanats att evakuera kvarter där vattnet kan stiga med ytterligare 1,5 meter. Också Luxemburg och Nederländerna har drabbats. I Maastricht i Nederländerna har tusentals människor evakuerats.