Katherine Zimmerman ny programledare för Studio Ett

Med start i september blir Katherine Zimmerman ny programledare för P1:s dagliga aktualitetsprogram Studio Ett.

Katherine Zimmerman är en känd röst för morgonlyssnare både i P1 och i P3. Dels som programledare för P1-morgon under flera år och nu det senaste året på P3:s Morgonpasset.

Katherine Zimmerman har arbetat i flera roller på Sveriges Radio och förutom programledaruppdragen på Morgonpasset och P1-morgon har hon programlett valvakor, både svenska och valvakor om andra länder, som t.ex. Storbritannien.

– Det ska bli jättekul att jobba med det program som är först med att göra dom stora intervjuerna om dagens viktiga händelser, säger Katherine Zimmerman om det nya uppdraget.

Katherine Zimmerman börjar på Studio Ett den 1 september och ersätter Li Hellström som går i pension. Fram till dess kommer Katherine Zimmerman att vara kvar på Morgonpasset i P3.

– Med Katherine Zimmerman befäster vi Studio Ett:s roll som det självklara valet för den som vill förstå de viktigaste nyheterna och höra intervjuerna och debatterna om de brännande samhällsfrågorna, säger Olof Sjölander chef för Studio Ett och P1-morgon.

Pressbild: Katherine Zimmerman
(Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

Presskontakt: Claes Bertilson, presschef, 070-327 7807 eller claes.bertilson@sverigesradio.se