Keith Foster

Den som kliver ur sängen tillräckligt tidigt för att sätta på radion redan klockan sex (finns det sådana?) får höra mig laga en musikalisk frukost.

Man kan inte göra en omelett utan att knäcka ägg. Mitt modersmål är engelska och trots att jag har bott i Sverige väääldigt länge är det fullt möjligt att jag kommer att misshandla några ord här och där. Om ditt favoritord råkar ut för det ber jag redan om ursäkt!

När jag var liten ville jag lära mig att spela viola. Det gick sådär. Det blev mer The Clash än klarinetten. Mer rock än barock. Men jag började gräva bland de klassiska rötterna som låg bakom dagens musik och jag har alltid gillat att lösa gåtor.  Det här jobbet ger en fantastiska möjligheter att krypa runt i musikens labyrinter och hitta nya skatter i varje hörn.

Jag har tidigare gjort radio i SR och frågesport, talkshows och reportage i tv-rutan på UR och SVT, dubbat barnprogram (på svenska, hah!) och t.o.m. spelat teater i Stockholm. På morgonen brukar jag slänga en bok mot larmklockan, slänga larmklockan mot en av katterna, slänga… ja, så fortsätter det tills sinnena görs i ordning av skön musik. Hoppas kunna bidra till några sköna klassiska morgnar!