Pressmeddelande 2021-01-29

Kim Källström i Matchen: ”Det är mest ångest”

Den 1 februari släpps Matchen – en podd från Radiosporten i ett nytt format. Varje avsnitt behandlar en enskild fotbollsmatch utvald och berättad av fotbollsstjärnan själv under ledning av Radiosportens expert Richard Henriksson. Varje vecka presenteras våra största fotbollsmatcher genom tiderna med helt nya perspektiv och avslöjanden om spelet bakom kulisserna.

Först ut är Kim Källström som avslöjar aldrig tidigare presenterade detaljer från matchen mellan Sverige och Nederländerna under EM-kvalet på Råsunda den 11 oktober 2011. Sverige vann med 3-2 och blev därmed klara för EM-slutspelet.

– Det är kul att spela stora matcher, absolut. Men det är mest ångest. Typ, snälla gode gud hoppas vi löser det här. Inte sjutton njuter man så jädra mycket, säger Kim Källström i första avsnittet av podden.

Om relationen till förbundskapten Erik Hamrén, säger Kim Källström:

– Vi startade lite på fel fot jag och Erik. Vissa saker blev svåra att reparera. Det är svårt att tvätta bort en bitter smak.

Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. I kommande program får vi bland annat höra spelare som Robin Quaison berätta om EM-kvalmatchen Sverige-Rumänien 2019 och Magdalena Eriksson om VM-bronsmatchen mellan England-Sverige, 2019.

– I Matchen kommer lyssnaren att få höra unika detaljer direkt från spelaren som var med på plan, säger Richard Henriksson, Radiosportens fotbollsexpert och som även spelat i Allsvenskan tillsammans med Kim Källström.

Ett nytt avsnitt av Matchen släpps varje måndag i Sveriges Radio-appen.

Läs mer på: https://sverigesradio.se/matchen

Producent: Martin Marhlo, Richard Henriksson, Sveriges Radio

För frågor vänligen kontakta:

Richard Henriksson, Radiosportens fotbollsexpert
richard.henriksson@sverigesradio.se 
076-876 15 93

Susanna Mörner, presskontakt
susanna.morner@sverigesradio.se 
070-083 97 37