Efterlyst kvinna greps utanför statsministerns bostad

2:02 min

Sveriges statsminister Magdalena Andersson kan ha varit utsatt för en risk. En kvinna som var efterlyst greps utanför statsministerns bostad. Kvinnan saknade uppehållstillstånd. Hon var med några städare som skulle städa statsministerns bostad. Städfirman saknade kollektivavtal.

Kvinnan greps av polisen utanför huset där Sveriges statsminister Magdalena Andersson bodde. Magdalena Andersson hade redan flyttat från huset. Nu bor hon i Sagerska palatset i centrala Stockholm. Där bor alltid Sveriges statsminister.

Det är säkerhetspolisen som har ansvar för statsministerns säkerhet. Charlotte von Essen som är chef på Säkerhetspolisen Säpo intervjuades i P1 morgon. Hon vill inte säga hur Säpo arbetar med personskyddet för statsministern.

– När det gäller den här aktuella händelsen. Så kommer vi omhänderta den. Utifrån de faktiska omständigheterna, precis som vi brukar göra när det har inträffat en händelse.

Statsminister Magdalena Andersson säger i en intervju för tidningen Göteborgs-Posten att det är Säpo som ser till att hon är säker. Hon vill inte säga något om sin egen säkerhet.

Städfirman som städat hemma hos statsminister Magdalena Andersson hade inget kollektivavtal för sina anställda. Men Magdalena Andersson trodde att de hade det. Hon hade kollat det tidigare säger hon.