PRESSMEDDELANDE 2022-06-29

Linnéa Mattisson blir ny kanalchef på P4 Kristianstad

Linnéa Mattisson blir ny kanalchef på P4 Kristianstad. Hon är idag tf kanalchef och går in i rollen direkt. Linnéa Mattisson ersätter Petra Quiding som flyttat till annan tjänst inom Sveriges Radio.

–  Det känns fantastiskt roligt att jag ska få gå in och leda den här kanalen som ligger mig så varmt om hjärtat och tillsammans med alla otroligt kompetenta medarbetare fortsätta att utveckla vår journalistik och vårt arbete för att ge skåningarna bästa möjliga radio, säger Linnéa Mattisson.

–  Jag är stolt över att jobba på Sveriges Radio och på P4 Kristianstad, säger Linnéa Mattisson. Det kan låta högtravande, men jag tror verkligen att vi bidrar till att ge människor lite mer koll på sin omvärld och nya perspektiv, och att det vi gör är viktigt för demokratin.

Linnéa Mattisson började jobba på P4 Kristianstad 2004 och har genom åren bland annat varit reporter, producent och nu senast nyhetschef. Sedan januari har hon varit tf kanalchef.

–  Jag är väldigt glad över den här rekryteringen. Med Linnéa får vi en klok och säker publicist som känner kanalen väl. Hon vet vad som behövs och krävs för att tillsammans med personalen se till att P4 Kristianstad fortsätter att utveckla sitt arbete med att ge lyssnarna viktiga och angelägna nyheter och vara ett omistligt sällskap som ger flera röster och perspektiv från hela bevakningsområdet, säger Anna Stenberg, områdeschef Syd.  

Linnéa Mattisson efterträder Petra Quiding som nyligen flyttade till SR Malmö.

Pressbild: Linnéa Mattisson vid redaktionen (Foto: Sveriges Radio)
Linnéa Mattisson (Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio)

Presskontakt: Claes Bertilson, presschef, 070-327 7807 eller claes.bertilson@sverigesradio.se