P4-toppen

Linus Isander

3:10 min

Linus Isander utmanar på P4-toppen.

Trots att ”Tankar och Drömmar” är Linus första låt under eget namn så är trettioåringen långt ifrån nykomling i musiksammanhang. Redan som barn insåg han att musik och teater var det han ville ägna sig åt. De stora idolerna ända sedan dess är Sven-Ingvars, och Linus har bl.a ingått i musikföreställningen ”Sven-Ingvars i vårt hjärta”, en hyllning till Sven-Erik Magnusson.

2003 var Linus med och startade det egna dansbandet Fålings. Bandet bytte senare namn till Umbrella och det blev totalt 10 år med många spelningar och även musiksläpp.

För många är Linus Isander dessutom känd som en av medlemmarna i Botvidgänget, som under flera somrar lockat stor publik till sina farser på hembygdsgården i Föllinge.

”Tankar och Drömmar” släpptes i slutet av november, och är en låt som betyder mycket för Linus och hans fru Veronika Isander då det är den allra första låten som de har skrivit tillsammans. Idén till låten uppstod när Linus kom på att ”tankar och drömmar” skulle vara en fin låttitel, och att om han någon gång skulle skriva en låt, skulle den heta just så. Sedan fortsatte han och Veronika att bygga vidare på det temat med tankar och funderingar som kan dyka upp här i livet. Musikaliskt sett bjuder de på poppig dansbandsmusik.

För produktion och inspelning av låten har Linus samarbetat med en annan dansbandsprofil, nämligen Andreas Klar (Mickeys).

Makarna Isander kommer jobba vidare med att skriva fler nya låtar tillsammans, och ytterligare låtsläpp planeras det för under året.

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du