P4-toppen

LOTONALITY

4:41 min

LOTONALITY utmanar på P4-toppen.

LOTONALITY från Östersund bestående av sångerskan Lotta Ekström och gitarristen Tony Backlund. De utmanar på listan med senaste singeln ”The Water Daughter”.

Både Lotta och Tony har länge ägnat sig åt musik i många olika projekt och sammanhang. Tony har bl.a. släppt sitt soloalbum ”Influences” samt spelar i bandet Staaren, och Lotta har t.ex. sitt soloprojekt ”Kära nån”.

Efter flera år som gifta, började de även göra musik tillsammans. Musikaliska influenser är melodisk rock, nordisk folkmusik och klassiskt. LOTONALITYs debutalbum ”Sing the Serpent to Sleep” kom 2017 och två senare släpptes andra albumet; ”A Way Out”.

Här på P4-toppen har vi tidigare kunnat höra LOTONALITY med låtarna ”Surrender to the Storm” samt ”Trees”.

I december släppte duon singeln ”Your Light”, och låten de utmanar med på P4-toppen; ”The Water Daughter” är den allra senaste i raden och kom i början av mars i år.

Det är en låt som skiljer sig en del från deras tidigare sound som ofta bygger på gitarrer. I ”The Water Daughter” ligger fokus istället på piano och stråkarrangemang. Gästar på inspelningen gör musikern Christoffer Nordenström – pianist och kompositör med rötterna i Hammarstrand.

”The Water Daughter” är en sång om att offra sig själv för att rädda någon och kanske rädda sin själ. Sången är inspirerad av berättelser om modiga människor och myter om havet”.

”The Water Daughter” är singel nummer två från LOTONALITYs tredje, helt egenproducerade, album där duon just nu jobbar med att skriva klart och spela in fler av låtarna. Förutom att de skriver låtar till sig själva så vill de framöver gärna samarbeta med andra, då de har många färdiga låtar i olika genrer som söker band och artister.

Text och musik: Tony Backlund/Lotta Ekström

Tony Backlund – Producent

Lotta Ekström – Sång

Christoffer Nordenström – Piano och keyboards

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du