Många människor är ute i naturen nu

2:30 min

Det är många som går ut i naturen nu. För att vandra, och för att ha picknick till exempel. I naturen behöver man inte trängas med andra människor.

Många aktiviteter ställs in och mycket är stängt i samhället nu under coronakrisen. Men många människor är ute i naturen mer än vanligt. För naturen är ju inte stängd. Det säger Carola Nordström till P4 Västernorrland. Hon är med i organisationen Friluftsfrämjandet, som jobbar med aktiviter i naturen i Sverige.

– Ja naturen är öppen. Den är inte stängd eller inställd. Och den är gratis och öppen dygnet runt. Så packa lite god matsäck och ge dig ut på en promenad. Så kan man hitta på mycket roliga, enkla saker, säger Carola Nordström.

Utanför Jönköping har Röda Korsets förening i Skärstad gjort en tipspromenad, för att fler gamla personer ska komma ut i skogen. En tipspromenad är en tävling med frågor som hänger längs en väg. Barbro Hallgren är med i Röda Korsets förening i Skärstad. Hon säger att gamla personer inte ska vara nära andra människor nu. Men de kan gå ut i naturen. Det säger hon till P4 Jönköping.

– Då kan det vara trevligt att få komma ut i naturen och höra fåglar och titta på blommor. Det är ju rätt trevligt, tycker vi, säger Barbro Hallgren.

Cajsa Rännar jobbar för organisationen Friluftsfrämjandet i Stockholm. Hon tycker det är härligt att det är många nya människor ute i naturen nu. Många vill få lugn och ro, och och vi behöver alla röra på oss. Allt detta kan man få i naturen, säger Cajsa Rännar till P1 Morgon.

– Vi behöver rörelse, vi behöver ro, vi behöver skingra tankarna. Och allt det där kan vi få om vi går ut en stund, säger Cajsa Rännar.