Sveriges Radio Play

Många nya funktioner i Sveriges Radio Play

Mer kontroll till lyssnaren, bättre tips och närmare till både lokala nyheter och favoritkanal - här är en rad aktuella förbättringar i appen Sveriges Radio Play.

Efter att i vintras ha förnyat hela spelarkomponenten, med en stabilare upplevelse i fokus, kan vi nu ge dig större kontroll över din lyssning i Sveriges Radio Play.

Med vår förbättrade funktion ”Spela nästa" hoppas vi att du kan lyssna mer oavsett situation. När du har händerna upptagna med annat kan appen automatiskt spela nästa avsnitt i den lista du startat.

Tidigare har man endast kunna lyssna på en spellista i följd om man börjat från början - nu kan du starta mitt i listan och sedan få höra nästa avsnitt automatiskt. Samtidigt får du kontroll och kan stänga av funktionen när den inte passar, direkt i spelaren.

Vi har redan fått en hel del respons om hur det fungerar, vilket vi tackar för. Funktionen ska vidareutvecklas och kommer framöver att och förse fler listor med möjligheten att lyssna i följd.

En knapp för din favoritkanal tar plats på hemskärmen. Välja en av våra digitala kanaler som du alltid vill nå när du öppnar appen. Vill du sedan byta kanal i genvägen? Håll bara in knappen! Det gäller både knappen för favoritkanal och för lokal P4-kanal.

Hemskärmen utvecklas även på andra sätt, och har under vintern bytt skepnad. Här får du aktuella programtips och fördjupande teman, blandat med dina egna favoritprogram och personaliserade tips. Vi hoppas även att fler ska upptäcka vårt personaliserade innehåll med rekommendationer utifrån vad du lyssnat på, genom en tydligare introduktion för nya användare.

Vi har gjort plats för dina lokala nyheter direkt på hemskärmen. På nyhetsfliken har flera av våra språkredaktioner flyttat in med sina alltid uppdaterade spellistor - och fler är på gång.

"Min sida" har också fått en uppfräschning. Där hittar du dina favoriter och dina egna spellistor.  Både design och funktion har förbättrats för att det ska vara lättare att upptäcka nya avsnitt och fortsätta lyssna där du tog en paus senast.

Dessutom finns Sveriges Radio Play nu i ännu fler bilar, i och med vår funktion för Android Auto. Kanaler, aktuella poddar och ”Min lista” är först ut. Sedan tidigare finns vi för bilar med Apple Car Play. Under året lanseras även det helt nya bilsystemet Android Automotive, där Sveriges Radio Play finns tillgängligt från start.

I arbetet med lyssningsmöjligheterna i bilen har vårt målinriktade arbete med att få en ny spelarkomponent på plats varit till stor hjälp och snabbt fört oss framåt. Även gällande lyssning i bil får vi mycket respons från användare, vilket är ovärderligt för kommande utveckling.

Stabilitet och användarvänlighet står i fokus för teamet som jobbar med apparna och vi uppdaterar kontinuerligt med nya funktioner och förbättringar. Hör gärna av dig med dina tankar om vad som kan bli bättre på via vår webbsupport kundo.se/org/sverigesradio/.

Fotnot: Förändringarna kan ske stegvis och vid olika tillfällen för olika användare och plattformar.