PRESSMEDDELANDE 2022-06-29

Markus Boger blir ny kanalchef på P4 Uppland

Markus Boger tillträder tjänsten i oktober och kommer närmast från jobbet som chef för Radiosporten.

–  Med min erfarenhet från olika delar av Sveriges Radio, både lokala P4-kanaler, Ekot och Radiosporten, hoppas jag kunna bidra till en fortsatt utveckling av P4 Uppland som ska vara så relevant som möjligt för så många som möjligt i en spännande tid i en spännande region, säger Markus Boger.

Nyhets- och aktualitetskanalen P4, liksom Uppland, ligger honom varmt om hjärtat med sin nyhetspuls, snabbhet och både närhet och stark relation till publiken. Speciellt som han bor och är uppväxt i Uppsala.

–  Det var på P4 Uppland jag fick min journalistiska fostran. Att få komma tillbaka och att få jobba på hemmaplan igen tillsammans med alla duktiga medarbetare på redaktionen, det känns oerhört bra. Samtidigt kommer jag att sakna Radiosporten, som gett både mig och den stora publiken så många känsloupplevelser. Det är så mycket kunskap och skicklighet som bor på den redaktionen, säger Markus Boger.

Markus Boger har varit chef för Radiosporten sedan 2014. Tidigare har han varit bland annat utvecklingschef och biträdande nyhetschef på Ekot, kanalchef för P4 Örebro och nyhetschef på P4 Uppland.

–  P4 Uppland är en av de P4-kanaler som allra starkast har lyckats att utveckla också en digital relation till sin publik, med hjälp av snabbhet, nyfikenhet och stor närvaro, med röster och perspektiv, både i Uppsala och ute i länet. Den relationen kommer Markus att kunna hjälpa till att bygga vidare på, inte minst utifrån sin erfarenhet både från Radiosporten och nyhetsjournalistiken från Ekot och det lokala P4, säger Jakob Sillén, områdeschef Mälardalen.

Markus Boger efterträder Alisa Bosnic, som i augusti blir kanalchef för P4 Stockholm. Han tillträder den 1 oktober.

Rekrytering av ny chef för Radiosporten genomförs efter sommaren.

Pressbild: Markus Boger (Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

Presskontakt
: Claes Bertilson, presschef, 070-327 7807 eller claes.bertilson@sverigesradio.se