Martin Ekeholm

På fredagar och lördagar är det jag som lotsar dig genom musiken från sextiden på morgonen. Jag är också en av dem som möter dig på våra sociala medier.

Jag har tidigare jobbat med flera olika sport-, ungdoms- och musikprogram i P3 och P4. Den klassiska musiken i P2 halkade jag in på av en tillfällighet. Men nu har jag jobbat med detta ganska länge och jag lär mig fortfarande nya saker varje dag.

Mellan 1992 och 1996 samlade jag på fotbollsmål. Ja, alltså, trädgården var inte full av målburar utan jag spelade in allt som kom i min väg på VHS-kassetter. Det resulterade i tio videoband (mellan 30 och 40 timmar) fotbollsmål som jag numera förvarar i en gammal skolåda i källaren.

När jag vaknar på morgonen gillar jag att ha strikta rutiner för hur och när saker och ting ska ske. Då flyter allting på och jag vet att jag kommer iväg i rätt tid till bussen utan att jag behöver tänka så mycket. Kläderna ligger förberedda, mackan ska bredas och kaffebryggaren ska laddas till hon som fortfarande sover. Jag vill inte råka ut för allt för stora utmaningar klockan tio i fem på morgonen...