Musikhjälpen 2021

Musikhjälpen 2021 hålls i Norrköping

Nu siktar vi på Norrköping igen och 13-19 december kommer buren att stå på Gamla torget.
– Vi kommer att hitta lösningar för ett bra Musikhjälpen i år också och ser fram emot att äntligen komma ut till ett torg igen, säger projektledaren Karl-Johan Paulsson.

Även förra året var planen att Musikhjälpen skulle sändas från Norrköping. Dock gjorde pandemiläget att sändningarna fick flyttas och genomföras helt utan publik. Nu ser vi fram emot att genomföra Musikhjälpen i Norrköping i år istället.

– Även om allt kanske inte kommer se ut som före pandemin så kommer vi att göra allt för att på olika vis lyfta fram Norrköpingsbornas och svenska folkets engagemang, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare på SVT och ansvarig för säkerheten på plats.

– Det känns otroligt skoj att Musikhjälpen vill komma tillbaka till oss och Norrköping är redo. Här finns värme, gemenskap och ett stort engagemang – vi har längtat länge nog nu!, säger Maria Olofsson, projektledare Norrköpings kommun.

Exakt hur årets upplägg på Gamla torget ser ut beror på pandemins utveckling under hösten.

– Vi jobbar med flera olika lösningar. Det vi är helt säkra på är att Musikhjälpen som arrangemang är enormt viktigt att genomföra av så många anledningar. Dels för att åter få mötas kring musiken och engagemangen, men framför allt för att den insats Musikhjälpen och alla som bidrar till insamlingen gör behövs mer än någonsin, säger Karl-Johan Paulsson.