Pressmeddelande 2021-09-03

Musikhjälpen 2021 till Norrköping

Nu siktar Musikhjälpen på Norrköping igen och 13-19 december kommer buren att stå på Gamla torget.
– Vi kommer att hitta lösningar för ett bra Musikhjälpen i år också och ser fram emot att äntligen komma ut till ett torg igen, säger projektledaren Karl-Johan Paulsson.

Även förra året var planen att Musikhjälpen skulle sändas från Norrköping. Dock gjorde pandemiläget att sändningarna fick flyttas och genomföras helt utan publik. Nu ser man fram emot att genomföra Musikhjälpen i Norrköping i år istället.

– Även om allt kanske inte kommer se ut som före pandemin så kommer vi att göra allt för att på olika vis lyfta fram Norrköpingsbornas och svenska folkets engagemang, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare på SVT och ansvarig för säkerheten på plats.

– Det känns otroligt skoj att Musikhjälpen vill komma tillbaka till oss och Norrköping är redo. Här finns värme, gemenskap och ett stort engagemang – vi har längtat länge nog nu!, säger Maria Olofsson, projektledare Norrköpings kommun.

Exakt hur årets upplägg på Gamla torget ser ut beror på pandemins utveckling under hösten.

– Vi jobbar med flera olika lösningar. Det vi är helt säkra på är att Musikhjälpen som arrangemang är enormt viktigt att genomföra av så många anledningar. Dels för att åter få mötas kring musiken och engagemangen, men framför allt för att den insats som Musikhjälpen och alla som bidrar till insamlingen gör behövs mer än någonsin, säger Karl-Johan Paulsson.

Om Musikhjälpen 
Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. 2020 var temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Felix Sandman, Brita Zackari och Farah Abadi programledde när publiken startade nära 800 000 engagemang och samlade in 48 miljoner kronor.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2.

Musikhjälpen har sänts från:
2008 – Malmö
2009 – Göteborg
2010 – Malmö
2011 – Göteborg
2012 – Malmö
2013 – Göteborg
2014 – Uppsala
2015 – Linköping
2016 – Örebro
2017 – Umeå
2018 – Lund
2019 – Västerås
2020 – Stockholm

Pressbilder:

Musikhjälpen i Västerås 2019. Foto: Martin Bohm

Karl-Johan Paulsson, projektledare Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Maria Olofsson, projektledare Norrköpings kommun Foto: Jennifer Sylvan

För mer information, vänligen kontakta:

Karl-Johan Paulsson, projektledare SVT 
karl.johan.paulsson@svt.se

Simon Rosenqvist, projektledare Sveriges Radio
simon.rosenqvist@sverigesradio.se

Eva Sahlin, pressansvarig
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52