SMOKE RINGS

Musikundret Irving Berlin tjusade en hel värld

  • I det här ovanliga programmet har Leif Anderson valt att uteslutande berätta om musik- och textskaparen Irving Berlin och hans musik.

  • Det blir många kända låtar och en hel del fakta om Irving som du kanske inte kände till.

  • Irving Berlin lämnade efter sig en musikskatt på omkring 1500 låtar som många av dem gick till historien. Lyssna på programmet på söndag klockan 22 - eller efteråt i 30 dagar.

Irving Berlin, 1888-1989 är upphovsman till omkring 1500 oförglömliga låtar och han fick en stor betydelse för det amerikanska musiklivet, teater och film.

Men i det här programmet handlar det inte enbart om musik. Leif Anderson berättar en del om mannen Irving Berlin, att han föddes i Sibirien, om hur han växte upp, om kärlekssorg, om en snobbig svärfar Irving hade emot sig. Men framförallt berättas om hur Irving Berlin var som person och hur han såg på sitt skapande. -Jag är en songwriter! sa han, ingen kompositör.

Leif Anderson hade kokat ner programmet till "75 sånger som han inte kunde lämna", men han var ju såklart tvungen att koka ner det ytterligare för att få plats i det här unika programmet. De låtar han till slut valde är några av de kändaste och de spelas än idag.

Programmet sändes på Irving Berlings 100-års dag 1988. Ett år och fem månader senare gick Irving Berlin ur tiden.