PRESSMEDDELANDE 2021-11-02

Ny miniserie i P1:  Tudor-Sandahls samtalar om livets stora frågor

Psykologen, psykoterapeuten och föreläsaren Patricia Tudor-Sandahl  är en populär röst i P1 genom Sommar och Vinter i P1 och Tankar för dagen. Hon har också skrivit ett 20-tal böcker om existentiella frågor. Nu är hon aktuell med en miniserie i P1 där hon samtalar med sin  dotter Rebecka, som är präst, om Livet, Kärleken och Döden med deras gemensamma kristna tro som grund.

Mor och dotter Tudor-Sandahl har en nära relation och väjer inte för de svåra frågorna i sina samtal;
Hur ska man orka leva vidare när mamma går bort? Kan man älska sitt barn om man inte själv fått kärlek? Blev livet som man hade föreställt sig? Finns det en högre mening med det som sker?
Utan manus och styrd av närvaron och nyfikenheten på varandra  i stunden spelades samtalen in i Patricias och hennes mans hem på Kungsholmen i Stockholm.

–Det var mycket roligare och mer avslappnat än jag kunnat föreställa mig att spela in de här programmen. Det har varit en nåd att göra detta, säger Patricia och Rebecka fyller i:
–Det känns välsignat att ha fått chansen att prata så här på riktigt med varandra och dyka ner i de stora frågorna.

Alla avsnitt går att lyssna på som podd i Sveriges Radio play på Alla helgons dag. Första avsnittet Om döden sänds i P1 kl 18:00 den 6 november.

Pressbild: Patricia Tudor Sandahl och Rebecka Tudor-Sandahl
Foto: Micke Grönberg, Sveriges Radio

För ytterligare information, kontakta:

Marianne, Greip, projektledare/producent Livsåskådning i P1
marianne.greip@sr.se
0470-726061

Ulrika Salander, kommunikationsansvarig P1
ulrika.salander@sr.se
073-773 54 10