PRESSMEDDELANDE 2021-11-29

Nyskrivna berättelser och favoritsånger för de yngsta i Radioapans sagokalender

Med start den 1 december kickar Radioapans nya sagokalender igång. Fram till julafton släpps varje dag ett nytt avsnitt för de yngre barnen, 3-6 år. Varannan dag berättar Radioapan en saga och varannan dag spelas en utvald sångfavorit.

Radioapans 24 ljudburkar med sagor och sånger har hängts upp i Sagoskogen. Tillsammans med vännerna Emmot, Tassa och Ljudmonstret öppnar Radioapan en ljudburk om dagen. Först berättar Radioapan ”Sagan om fisken som längtade till havet” i sex delar – och därefter ”Sagan om räven som hittade ett frö”.

–  Att räkna ner dagarna fram till julafton är mysigt och det blir extra härligt när den apiga sagoberättaren Radioapan håller de yngre barnen sällskap. Vi hoppas att barnen kommer tycka de nya berättelserna är roliga och spännande att lyssna på, både hemma och på förskolan, säger Kristina Pérez, projektledare och producent för Radioapans sagokalender.

Sagan ”Fisken som längtade till havet” handlar om en busig liten fisk som bor i en sjö. En dag liftar hon med en fiskmås och kommer till det stora havet där hon träffar en glad delfin och en ryslig haj som vill äta upp henne. Men hur ska hon komma tillbaka till sin sjö?

Sagan ”Räven som hittade ett frö” handlar om en snäll räv som hittar ett märkligt frö. Tillsammans med sina vänner vargarna planterar han fröet som växer upp till en stor slingrig växt som kan prata – och gå. Men vad vill blomman egentligen?

Radioapans sagokalender är tänkt för de barn som kanske är lite för unga för att lyssna på julkalendern om Spero, men som ändå vill ha något mysigt att lyssna på i december. De 24 avsnitten kommer att finnas i appen Sveriges Radio Play och på hemsidan: sverigesradio.se/radioapans-sagokalender.

Manus och ljudläggning: Kristina Pérez
Regi: Lina Svanberg, Munck Studios
Sångtexter: Jesper Lundqvist
Illustrationer: Patrik Lindvall och Ingrid Flygare

Följ Radioapans sagokalender via QR koder:

  • Klicka in på hemsidan: sverigesradio.se/radioapans-sagokalender

  • Skriv ut kalenderbilden med QR-koder. Varje QR-kod leder till en saga eller sång på Barnradions hemsida.

  • Läs av dagens kod med en mobiltelefon eller surfplatta så kommer ni direkt till lyssningen.


Pressbild:

Radioapans sagokalender. Illustrationer: Patrik Lindvall och Ingrid Flygare
https://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/2938/5e568cb1-65ad-40af-b36a-e8138267026f.jpg

För mer information vänligen kontakta:
Ebba Beck-Friis, kommunikationsansvarig Barnradion
ebba.beck-friis@sverigesradio.se

070-828 02 21

Kristina Pérez
Projektledare och producent Radioapans sagokalender  
kristina.perez@sverigesradio.se