Om P3 Historia

En kombination av dramatiserade skeenden och kunskap gör historien levande. Hör berättelserna om människorna som ändrade tidens gång och satte avtryck för all framtid.
P3 Historia handlar om personerna som skapade vår historia – både de kända och de mindre omskrivna.

Här samlar vi våra avsnitt på årtal och tema:

 

Vi som gör programmet 

Cecilia Düringer – programledare
Cecilia Düringer är historielärare på gymnasiet och överöser varje vecka sina elever med nytt, livsviktigt vetande. Därutöver har hon exakt samma fritidsintressen som Bridget von Hammersmarck i Inglourious basterds: dricka, röka och beställa på restaurang.

Pablo Leiva Wenger - scenuppläsare
Pablo Leiva Wenger är utbildad skådespelare på Stockholms Dramatiska Högskola. När han inte står på landets teaterscener, spelar han in musik tillsammans med sin bror Fille i gruppen Grillat&Grändy. Annars chillas han... madly.

Navid Bavey - scenuppläsare 
Navid Bavey är en jack of all trades inom radio; producerar, skriver och lånar ibland ut sin röst. Egentligen ville han bara få betalt för att sitta och lyssna på musik, men kom på avvägar.

David Rune - producent
David Rune är utbildad radioproducent på Stockholms Dramatiska Högskola. När han inte snickrar ihop radio, ägnar han sin tid åt att steppa till "Pass the dutchie" med Musical Youth.

Emilia Mellberg - producent
Emilia Mellberg är journalist och producent med specialintresse att fly samtiden i gamla klipparkiv. Förutom det kan hon allt som är värt att veta om franska yéyé-hits från sextiotalet.

Tove Palén - producent
Tove Palén är journalist och radioproducent. Med sitt nyfikna öra gräver hon djupt ner i varje historia, för att hitta det riktigt gottiga i botten av burken. Tove är själv övertygad om att hon skulle bli en ypperligt bra spion.

Hör gärna av dig till oss på: p3historia@sverigesradio.se