Misstänkta frisläppta men polisen är kvar i Flemingsberg

2:48 min

I Stockholmsförorten Flemingsberg där två barn blev skadade av skott från vapen i helgen är polisen fortfarande på plats. Nio personer greps och anhölls senare. De släpptes fria idag men är fortfarande misstänkta för brotten grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Polisen är nu i området och pratar med folk som bor där.

Lotta Liljehagen som bor vid lekplatsen är chockad efter händelsen. Hon tycker att det är bra att polisen har kommit dit och stannat kvar. Det gör att hon känner sig tryggare säger hon.

– Man är fortfarande lite orolig, chockad och man har inte lust att släppa barnen. Men polis är på plats och det känns ändå ganska lugnt.

Morgan Johansson är justitieminister och han säger att de kriminella gängen har ingen respekt för människors liv. Därför borde de gripas och få långa fängelsestraff säger han.

– Ingen ska behöva råka ut för nåt sånt under sin barndom. Bara själva tanken att vara ute och leka och vara fem-sex år gammal och bli skjuten... Bara den får ju en att fundera över utvecklingen och vilket oerhört trauma som det måste innebära. Det här visar återigen att de här gängen har ingen som helst respekt för människoliv.

Lotta Liljehagen som bor där det hände säger att alla pratar om händelsen och är oroliga för sina barn. Folk pratar om att de som är med i kriminella gäng är yngre än tidigare. Och det är oskyldiga som blir skadade säger hon.

– Alla pratar väl mest om att det går ner i åldrarna våldet. Och att det är oskyldiga som drabbas. Att det är väldigt läskigt. Och det kunde lika gärna ha varit något av våra barn säger hon.

Polisen Johan Andersson säger att han förstår att folk som bor i området är oroliga. Men han tror att gängen som bråkade aldrig menade att skada barnen. Han hoppas att folk i området snart ska börja gå ut som vanligt igen.

– Jag har full förståelse för att det skapar en oro. Sen vill jag och hoppas att man kan återgå till det normala. Man är ute och ska kunna gå ut och leka med sina barn. Men vi tror ju inte att den här kulan skulle hamna där den gjorde, det var ju inte så som det var tänkt. Och med det med sig så kanske man kan återgå till det normala snabbare.