Ostplättar med russian eggplant caviar

Rysk kaviar och löjrom i all ära, men vad sägs om en mustig vego-variant gjord på aubergine?

Ostplättar

6-8 personer (tilltugg)

Du behöver:

125 g keso

2 msk riven västerbottenost

1 krm nymalen svartpeppar

1 ägg

0,5 msk fiberhusk

smör till stekning

Gör gärna så här:

Mixa keso, peppar och ost i en matberedare med knivtillsats. Lägg i ägg och pulsera ihop utan att mixa för länge, strö över fiberhusk och blanda ihop snabbt.

Värm upp en stekpanna eller plättlagg och lägg i en klick smör.

Klicka i smeten och stek på båda sidor tills de är gyllene.

Servera med valfri topping.

Russian eggplant kaviar

6-8 personer (tilltugg)

Du behöver:

1 aubergine

rumsvarmt smör

salt och peppar

cayennepeppar

Gör gärna så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Dela aubergine på längden och skär rutmönster i varje halva utan att skära igenom skalet. Bred över smör så att det kommer in i skårorna. Salta och peppra och strö på lite cayennepeppar. Lägg i en ugnsfast form med skinnsidan nedåt och baka av i ugn ca. 40 minuter. Tag ut, pensla på lite olivolja eller smör och sätt ugnen på 220 grader grill, grilla ca 10 minuter tills det fått färg. Tag ut, låt svalna och hacka fint med vass kniv eller pulsera i matberedare med knivtillsats. Lägg på bröd eller ovan plättar.