Pressmeddelande 2021-08-30

P1 satsar på mer direktsänt under eftermiddagarna

Antalet lyssnare  har ökat för Sveriges Radios P1 under de senaste åren. P1 har nu den högsta lyssning som överhuvudtaget uppmätts för kanalen och idag lyssnar 1,5 miljoner på P1 varje dag i FM och en dryg miljon lyssnare väljer att lyssna på P1:s utbud som podd. Inte minst är intresset för P1:s nyhetssändningar och aktuella program större än någonsin. Den 6 september uppdaterar P1 de sena eftermiddagstimmarna för att ännu bättre möta lyssnarnas behov av en mer aktuell eftermiddag.

Målet är en direktsänd, aktuell eftermiddag där P1:s lyssnare ska få både nyhetsuppdatering och fördjupning men med en större variation än tidigare.

–Vi förlänger eftermiddagen och tar bort repriserna. Lyssnarna ska känna att de har nytta av P1, att de blir uppdaterade och inte missar några nyheter. Samtidigt vill vi fortsätta att ge sammanhang och fördjupning, som P1 av tradition är så bra på, säger kanalansvarig Nina Glans.

Här är några av förändringarna mellan kl. 15.00- 19.00:

- Den aktuella P1:eftermiddagen förlängs fram till 19.00 med flera, intressanta poddar inom kultur, vetenskap och utrikesfrågor kl. 18.05 varje kväll.

- P1:s talkshow, Nordegren & Epstein kommer att finnas med i hela timmen mellan kl.15.00 och 16.00 och en nyhet är att Vetenskapsredaktionen är med och berättar om dagens intressantaste vetenskapsämne.

- Sjörapporten lämnar eftermiddagen och kommer istället att höras på morgonen, i lunchtimmen och i den långa SMHI-sändningen på kvällen.

- Studio Ett fortsätter att vara P1:s viktigaste plats för dagsaktuella intervjuer, debatter och reportage från Sverige och världen. Programledaren Katherine Zimmerman kommer tillbaka till Ekot efter ett par år i grannkanalen P3.

-I Ekot kl. 17.45 erbjuder P1 en sammanfattande nyhetssändning som berättar om nyheter, ekonomi, kultur och sport. Samtidigt kommer Ekonomiekot varje eftermiddag att släppa en kortare ekonomipodd till de digitala lyssnarna.

Pressbild:

Katherine Zimmerman, programledare Studio Ett, Foto: Mattias Ahlm, SR

För ytterligare information, kontakta:

Nina Glans, kanalansvarig P1
nina.glans@sr.se
08-784 50 56

Ulrika Salander, kommunikationsansvarig P1
ulrika.salander@sr.se
073-773 54 10