PRESSMEDDELANDE 2021-10-11

P2 Jazzkatten special – nyskrivet beställningsverk, jazzröster och direktsänd livemusik från radiohusen i Stockholm och Göteborg

Årets direktsända specialsändning av P2 Jazzkatten den 19 oktober innehåller en välfylld mix av aktuell livejazz, intervjuer, publikröster och framåtblickar mot en ny pandemifri tid i svenskt jazzliv.

Under sändningen uruppförs ett beställningsverk komponerat av pianisten Carl Bagge, som skrivit musiken för ett handplockat band där gästartisterna Jennie Abrahamsson och Johan T Larsson (Familjen) ingår. Framträdandet sänds live från radiohuset i Stockholm.

Från samma lokal bjuder den italienska kontrabasisten Ilaria Capalbo och hennes band på nutida jazz inspirerad av antika berättelser, och i radiohuset i Göteborg spelar Fabian Kallerdahl och hans musiker live dels i trioform, dels i en utökad lyxvariant kallad Oversized.

Programmet innehåller även nedslag i jazz-Sverige och intervjuer med fokus på framtiden, nyinspelad livemusik med La-La Lars och en repris av 2020 års beställningsverk ”Glimpses” med Georg Riedel och hans jazzkattgrupp.

- Pandemin har påverkat möjligheterna att arrangera en jazzkattgala även 2021. Nu när portarna till svenskt livejazzliv äntligen öppnat upp tittar vi i stället framåt mot nästa år. Då siktar vi på att presentera P2 Jazzkatten i galaform igen och premiera svensk livejazz med prisutdelningar och musik inför livepublik, säger Maths Broborg, projektledare P2 Jazzkatten.

P2 Jazzkatten special sänds tisdagen den 19 oktober kl. 19:03. Programledare är Märet Öman. Producent är Karin Lönnå.

Pressbilder:
Ilaria Capalbo. Foto Massimo De Dominicis

Musicmusicmusic: Fabian Kallerdahl, piano. Josef Kallerdahl, bas. Michael Edlund, trummor. Foto: Kerstin Ehrnlund

För ytterligare information vänligen kontakta:

Maths Broborg, projektledare P2 Jazzkatten special
maths.broborg@sverigesradio.se
070-624 56 44

Karin Lönnå, producent P2 Jazzkatten special
karin.lonna@sverigesradio.se
070-341 85 44

Ebba Beck-Friis, presskontakt P2
ebba.beck-friis@sverigesradio.se
070-828 02 21