P3 GULD 2022

P3 Guld firar 20 år och bjuder in till jubileumsgala – ledd av Emma Molin

Lördagen den 22 januari är det dags för 20-årsjubileum av P3 Guld och för första gången någonsin hålls galan i Radiohuset i Stockholm.   

P3 Guld-galan kommer för andra året i rad att ledas av skådespelaren och P3-profilen Emma Molin. Kvällen bjuder på liveframträdanden i unika miljöer och nostalgiska tillbakablickar från åren som gått.  

Lördagen den 22 januari är det alltså dags för 20-årsjubileum av P3 Guld-galan där publiken har makten att prisa den bästa svenska musiken från det gångna året. Publiken bjuds på en kväll fylld av prisutdelningar och liveframträdanden, som både summerar musikåret 2021 och blickar framåt in i det nya året.    

P3-lyssnarna känner Emma från bland annat Eftermiddag i P3 där hon hörs varje vecka tillsammans med Christopher Garplind.    

–  Det känns extra kul att leda just P3 Guld eftersom det verkligen är publiken och musikfansens egna gala. Att dessutom få fira 20-årsjubileum på min vanliga arbetsplats känns både härligt och väldigt praktiskt för mig, säger Emma Molin.   

Det är första gången någonsin galan hålls i Radiohuset i Stockholm, ett hus som dessutom fyller 60 år 2022.   

– Det känns mäktigt att få välkomna publiken hem till vårt fina Radiohus! Vi vill passa på att göra någonting unikt med tanke på att P3 Guld firar 20-årsjubileum. Galan kommer att bli en visuellt spännande produktion från olika miljöer i vårt vackra 60-talshus. En produktion som knyter ihop Sveriges Radios hyllning till svensk musik med just radio, säger P3 Gulds projektledare Liv Ungermark.   

Utlottning av biljetter   
Vanliga publikbiljetter kommer inte gå att köpa till årets gala. Däremot kommer några lyckliga ha möjlighet att vinna biljetter till galan vid flera utlottningstillfällen i P3 och på sociala medier fram till galan i januari 2022.   

P3 Guld-galan sänds den 22 januari 2022 i P3, SVT 1, SVT Play och Sveriges Radio Play.  Mer information hittar du på vårt instagramkonto p3sverigesradio.