PRESSMEDDELANDE 2021-11-24

P3 Guld firar 20 år och bjuder in till jubileumsgala i Radiohuset i Stockholm – ledd av Emma Molin

Lördagen den 22 januari är det dags för 20-årsjubileum av P3 Guld – Sveriges största radio- och tv-musikgala där publiken har makten att prisa den bästa svenska musiken från det gångna året. För första gången någonsin hålls galan i Radiohuset i Stockholm, ett hus som dessutom fyller 60 år 2022. För andra året i rad leds galan av skådespelaren och P3-profilen Emma Molin. Kvällen bjuder på liveframträdanden i unika miljöer och kärleksfulla tillbakablickar på åren som gått. P3 Guld direktsänds i P3, SVT1, SVT Play och Sveriges Radio Play.

2022 blir det 20:e gången Sveriges Radio hyllar den bästa nya svenska musiken och som vanligt kan fansen rösta på sina favoriter och utse årets vinnare. Publiken bjuds på en kväll fylld av prisutdelningar och liveframträdanden, som både summerar musikåret 2021 och blickar framåt in i det nya året. Dessutom görs nostalgiska tillbakablickar på det bästa från tidigare galor.

Galan leds av skådespelaren Emma Molin. P3-lyssnarna känner Emma från bland annat Eftermiddag i P3 där hon hörs varje vecka tillsammans med Christopher Garplind.

– Det känns extra kul att leda just P3 Guld eftersom det verkligen är publiken och musikfansens egna gala. Att dessutom få fira 20 år på min vanliga arbetsplats känns både härligt och väldigt praktiskt för mig, säger Emma Molin.

Det är första gången någonsin galan hålls i Radiohuset i Stockholm, ett hus som dessutom fyller 60 år 2022.

 

– Det känns mäktigt att få välkomna publiken hem till vårt fina Radiohus! Vi vill passa på att göra någonting unikt med tanke på att P3 Guld firar 20-årsjubileum. Galan kommer att bli en visuellt spännande produktion från olika miljöer i vårt vackra 60-talshus. En produktion som knyter ihop Sveriges Radios hyllning till svensk musik med just radio, säger P3 Gulds projektledare Liv Ungermark.

Utlottning av biljetter
Vanliga publikbiljetter kommer inte gå att köpa till årets gala. Däremot kommer några lyckliga ha möjlighet att vinna biljetter till galan vid flera utlottningstillfällen i P3 fram till galan i januari 2022. Mer information om när och hur lottningen går till finns på hemsidan sverigesradio.se/p3guld.

P3 Guld-galan direktsänds den 22 januari 2022 i P3, SVT1, SVT Play och i appen Sveriges Radio Play. Information om vilka som är nominerade i priskategorierna avslöjas den 6 december och vilka artister som uppträder på galan avslöjas nästa år.

Mer information finns på instagramkontot p3sverigesradio och på hemsidan sverigesradio.se/p3guld

Pressbilder: 
P3 Guld 2022, Emma Molin programledare, P3 Sveriges Radio. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/4csmrxrhh1

För vidare information, vänligen kontakta:

Molly Brunner, pressansvarig
molly@iles.se

0702 70 70 64