musik

P4 Nästa är tillbaka 2021

I mars öppnar P4 Nästa åter sin portal för nyskrivna och nyinspelade originallåtar och tävlingsbidrag från både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige.

2020 års tävling resulterade i 1150 inskickade bidrag till landets lokala P4-kanaler, gav en slutlig vinnare i duon Hilde & Erik med låten Som det är och ett bonuserbjudande till Melodifestivalaktuella artisten Julia Alfrida. Tack alla er som skickade in tävlingsbidrag till P4 Nästa 2020!

Om du som låtskrivare, artist eller medlem i en musikgrupp redan nu vill passa på att skriva klart och börja spela in din nya låt är det några viktiga saker att tänka på om du ta chansen att tävla i P4 Nästa 2021.

Tänk på att:

  • ditt tävlingsbidrag behöver vara din egen originalkomposition (text och musik) och inspelningen max 4 minuter lång (inte live, inte instrumental)
  • du som skrivit låten och de som medverkar på inspelningen behöver vara folkbokförda i Sverige
  • din låt och inspelning inte får vara publicerad, utgiven eller spelad offentligt innan 1 januari 2021
  • inspelningen av låten du skickar som tävlingsbidrag behöver vara den färdiga, mixade versionen
  • ditt tävlingsbidrag måste kunna framföras live i samband med eventuell medverkan under en lokal final och riksfinal och med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen
  • du som låtskrivare kan skicka in flera tävlingsbidrag (men i så fall endast med olika artister)
  • du som artist eller fast medlem i musikgrupp endast kan medverka på ett tävlingsbidrag
  • din låt inte får laddas upp i Sveriges Radios vanliga musikportal innan inskickningsperioden om du sedan tänkt ladda upp den som bidrag till P4 Nästa via tävlingens egen musikportal

Fullständiga tävlingsregler till P4 Nästa 2021 kommer presenteras här på sajten senare i februari. Läs igenom dem noga när de är tillgängliga och innan du laddar upp din låt under mars månad.

Notera att du inte kan ladda upp din inspelning eller skicka in tävlingsunderlag innan inskickningsperioden 1-31 mars.

Maths Broborg, projektledare och tävlingsansvarig P4 Nästa, Sveriges Radio