Pjäsen "Mammorna" berättar om våldet som dödar barn

1:55 min

Nu spelas en ny teaterpjäs om en speciell grupp mammor. Mammornas barn har blivit dödade på grund av skjutningar och våld. Pjäsen kommer att spelas på Riksteatern över hela landet.

Pjäsen heter "Mammorna" och handlar om fyra mammor. Deras barn har dödats i skjutningar och våld. Pjäsen är från en bok som också heter "Mammorna". Det är författaren Alexandra Pascalidou som har skrivit boken. Hon har intervjuat mammor till barn som blivit dödade i våld den senaste tiden.

Gloria Tapia är skådespelare och spelar en av mammorna. Hon säger att det har varit annorlunda att spela en av mammorna. Hon har försökt visa respekt för vad mammorna har gått igenom.

- Det har varit en annorlunda process jämfört med när man tar sig an en roll i en pjäs, eftersom de här mammorna faktiskt lever här idag och kämpar idag, så det har varit med försiktighet och mycket respekt för deras tragedier, säger hon i Kulturnytt.

De riktiga mammorna, som är intervjuade i boken, har sett pjäsen. Och de vill berätta sin historia. Det är en pjäs med starka känslor, berättar Kulturnytt. Regissören och skådespelarna säger att de också haft starka känslor medan de gjorde pjäsen.

Pjäsen "Mammorna" har premiär idag den 19 oktober i Umeå. Sedan fortsätter teatern att turnera runt i Sverige.