Pleasure - porrbranschen bakom kameran

1:36 min

Det har snackats länge om Ninja Thybergs porrfilms-inblicks-film. Välgjord med en övertygande Sofia Kappel i huvudrollen. (Premiär 8 oktober).
Betyg: 4

Titel: Pleasure
Regissör: Ninja Thyberg
Manus: Ninja Thyberg, Peter Modestij
Skådespelare: Sofia Kappel, Revika Anne Reustle, Evelyn Claire
Genre: drama
Betyg: 4

En ung svensk tjej som vill bli porrstjärna, det möter vi i Ninja Thybergs debutlångfilm Pleasure. Filmen kom med på det officiella programmet till Cannes Filmfestival 2020, men pandemin ställde in festivalen. Så världspremiären blev istället på Sundance-festivalen och den fick pris på Göteborgs filmfestival tidigt i år, och först nu är det biopremiär för filmen som Ninja Thyberg jobbat med i 6 år nu och tänkt på längre än så. Porr i Los Angeles kan låta spekulativt, men Pleasure är något annat i mina ögon.
Det är en skildring av en ung tjejs möte med en brutal bransch, det är pengar och klick som räknas och då måste man ställa upp på det mesta. Och även om det finns vardag, en del humor och värme, så är det det sjaskiga, övertrampen som etsar sig fast. Bilder långt från de mer förföriska som man kan möta i en del andra filmer och serier. Och så imponeras jag av Sofia Kappel som gör det svåra porträtten av den unga tjejen.

En fyra i betyg av mig.