Pressmeddelande 2021-06-11

Radiosporten inkluderar ointresserade i Fotbolls-EM

Fotbolls-EM delar in svenska folket i två läger – de som älskar det och de som tycker mindre om det. Radiosporten tar nu greppet om alla som kanske lever nära ett fotbollsfan men som inte själv har intresset eller kunskapen. Genom pedagogiska filmer på Instagram berättar Radiosportens reporter Emma Lukins om vad man behöver veta i ”Klarspråk - Fotbolls-EM för dummies”.

När kan man hitta luckor i spelschemat för att gå ut på en promenad? Varför spelas Fotbolls-EM i 11 olika länder? Vad betyder Offside? Det är några av frågorna som Radiosporten ger svar på i Instagramserien ”Klarspråk - Fotbolls-EM för dummies”. Man hittar den på Radiosportens Instagram-konto.

– P4 kommer att domineras av sport under sommaren med både Fotbolls-EM och OS, och självklart kommer några lyssnare att bli missnöjda. Därför tänkte vi att det ändå kan vara kul med lite mer kunskap om hur allt hänger ihop på Fotbolls-EM, säger Emma Lukins, reporter på Radiosporten.

Självklart bevakar Radiosporten hela Fotbolls-EM och lyssnarna kan själva följa all rapportering i EM-kollen i Sveriges Radio-appen.

– EM-kollen ger lyssnarna snabba sportnyheter var man än är och när man vill, säger Richard Henriksson, fotbollsexpert på Radiosporten och projektledare för Radiosportens sändningar av Fotbolls-EM.

Radiosporten bevakar och sänder från i princip samtliga 51 matcher under EM, även om de allra flesta reportrarna är kvar i Sverige på grund av pandemin.

– Den tidigare landslagsstjärnan Johan Elmander är en av våra nya experter och bildar ett team med ordkonstnären Christian Olsson. Susanna Andrén, den första kvinnan i världen som refererade från ett herrmästerskap, bildar ett team med fotbollsexperten Richard Henriksson som under våren gjort succé med den nya podden Matchen, säger Markus Boger, chef för Radiosporten.

Övriga som rapporterar från Fotbolls-EM från Radiosporten är Andreas Matz, Dag Malmqvist, Jonas Enarson och expert Nanne Bergstrand samt Jens Prytz och Martin Hedberg från Spanien och Ryssland.

Fotbolls-EM startar den 11 juni med gruppspel mellan Italien och Turkiet i Rom och avslutas med final den 11 juli i London.

För mer information vänligen kontakta:

Markus Boger, chef Radiosporten
markus.boger@sverigesradio.se 
070-598 08 09

Richard Henriksson, Radiosporten
richard.henriksson@sverigesradio.se 
076-876 15 93

Susanna Mörner, pressansvarig
susanna.morner@sverigesradio.se 
070-083 97 37